post

Woudia – RKEDO (6 oktober)

Deze zondag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma: RKEDO. De bezoekers zijn gedegradeerd uit de derde klasse en hebben hun eerste twee wedstrijden in de vierde klasse gewonnen. Voor Woudia was dit de gelegenheid om de zure nasmaak weg te poetsen na het verlies in de derby tegen Spirit.

Niet alleen Woudia 1 moest tegen RKEDO, ook Woudia 2 en de veteranen speelden tegen de groen-witte. De veteranen wisten met 3-1 te winnen en Woudia 2 verloor na een spannende wedstrijd nipt met 4-5 van RKEDO 2.

Dan naar de opstelling van Woudia 1. Mychael Rinkel raakte vorige week geblesseerd aan zijn knie en hij werd vervangen door de multi-inzetbare Gijs van Kampen. De linkspoot is normaal gesproken een middenvelder en hij wordt wel eens ingezet op de linksback, maar nu kan ook de positie van centrale verdediger worden afgevinkt. Joppe stond weer in de basis na zijn weekendje Dubai, Luuk de Boer kon weer plaatsnemen op de linksback en verder kreeg Mike Bakker de voorkeur in de spits boven Lars van Diepen.

Wissel: Lars van Diepen, Stijn Blokker, Yannick Dekker, Wietze de Vries

De eerste twee wedstrijden speelde Woudia een slechte eerste helft en besloot het later pas te voetballen. Helaas was het deze dag niet veel anders. RKEDO was feller in de duels en werd een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Woudia. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een verdiende 0-1 voorsprong. De paar keer dat de Woudia voor het doel kwam was de ploeg dreigend, maar kon het geen vuist maken.

Na rust werd er net als voorgaande weken veel beter en feller gespeeld. Het is vreemd dat Woudia dezelfde energie en strijd niet lijkt te kunnen aanwakkeren in de eerste helft. Onder leiding van de na rust ingevallen Lars van Diepen werd Woudia al gevaarlijker. En niet veel later resulteerde dit in de terechte gelijkmaker van zijn broertje Sven. Luuk de Boer zag de middenvelder diepgaan en stuurde een lange bal over de verdediging van RKEDO. Sven controleerde de bal en schoof de bal beheerst langs de doelman. Opvallend is deze goal op z’n minst. De middenvelder scoorde in het kampioensjaar niet een keer en deze goal betekende een einde aan zijn ‘doelpuntendroogte’.

Na de aansluitingstreffer leek RKEDO rijp voor de slacht. De voorsprong hing in de lucht en vooral buitenspeler Nick Peerenboom was een aantal keer heel dichtbij. Helaas viel het volgende doelpunt niet bij in het doel van RKEDO. Op prachtige wijze speelde een van de aanvallers van RKEDO twee man uit van Woudia, om vervolgens hard uit te halen in de korte hoek: 1-2. Uit het niets op achterstand en toen een paar minuten later de 1-3 werd binnengekopt was de wedstrijd beslist.

Opnieuw geen overwinning voor de Woudianen en opnieuw een wedstrijd waarin er meer mogelijk was. Vooral de grote verschillen tussen de eerste en tweede helft zijn opvallend. Zaak voor trainer Kees Broers en zijn mannen om dit euvel op te lossen. De eerste volgende kans is de uitwedstrijd van Volgende week tegen De Rijp. We hopen u allemaal weer te zien!