post

ZONDAG DERBYDAG: SC Spirit 1 – Woudia 1

De competitie in de 4e klasse B is nog maar net begonnen, maar aanstaande zondag is het al tijd voor de eerste Drechterlandse derby tussen Woudia en Spirit! De Ferme Witte Knapen gaan op bezoek bij de Blauwe Reigers en daar hebben we jaren op moeten wachten.

Voor de laatste keer dat Woudia en Spirit in een officiële competitiewedstrijd tegenover elkaar stonden, moeten we namelijk terug naar het seizoen 2011/2012. Spirit won een keer met 3-0 en Woudia deed dat kunstje later in het seizoen na, door de buren op eigen veld met 3-0 te verslaan.

Veel jongens uit het huidige eerste elftal van Woudia zaten toen nog op de basisschool en zullen de wedstrijden misschien wel met hun vriendjes hebben bekeken. Nu, zo’n twaalf jaar later, staan zij zelf aan de aftrap van dit belangrijke affiche.

Hoe je deze derby kan beleven, werd ooit eens goed omgeschreven door Woudia-icoon Piet Beemster. Hij schreef een verslag over de beslissingswedstrijd om promotie tussen Woudia en SC Spirit op 6 mei 2010. Een historische wedstrijd en een prachtig verslag om even in de stemming te komen voor zondag.

Een ding is zeker: er gaat een nieuwe hoofdstuk geschreven worden in de Drechterlandse Derby. Aanstaande zondag gaan we zien of die bladzijdes wit of rood gaan kleuren! Kom de jongens aanmoedigen!

Verslag Piet Beemster:

https://tinyurl.com/WoudiaBeemster