Verslag Woudia 1 – Dynamo 1, foto’s door Elma.

De 4e klasse was wat Woudia 1 te wachten stond na het kampioenschap vorig seizoen in de 5e klasse. Na een rommelige voorbereidingen waarbij de oefenwedstrijden niet doorgingen vanwege de vele vakanties en de bekerwedstrijden gezien werden als oefenwedstrijden begonnen de Ferme witte knapen aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Dynamo. De ploeg uit Ursem, die een succesvolle bekerpoule hadden overleefd, kwamen met vertrouwen richting Westwoud.

Woudia begon afwachtend aan de wedstrijd, het zakte in en liet Dynamo aan de bal. De gasten werden met dit vele balbezit niet echt gevaarlijk. Maar na de drinkpauze was het bij Woudia twee keer achter elkaar niet scherp genoeg. Na een te trage pass kon Dynamo deze onderscheppen en vanuit deze onderschepping lag het bij Woudia open. Na een mooie een-twee met de spits kon er worden gescoord door de nummer 10 van Dynamo. Een paar minuten later was het weer raak. Een korte bal op keeper Rick (weer terug in het doel van Woudia) bracht hem in de problemen en met het wegwerken van de bal schoot hij tegen de spits aan. Die kon vervolgens de bal in het lege doel schieten, 0-2.

Maar het leek nog erger te worden, na een schot in de grond of een tik van Boyd, gaf de scheidsrechter een penalty voor Dynamo. 0-3 met de rust zou een harde tik zijn, maar Rick dook naar rechts en stopte de penalty. Dit was het sein voor Woudia om te laten zien dat ze niet voor niets in die 4e klasse zitten. Dynamo werd onder druk gezet, tweede ballen werden gewonnen en er kwamen kansen. Een kopbal op de lat, en later een 1 op 1 voor Lars werden beide niet benut. Maar vlak voor rust uit een van de vele corners knikte Raoul heerlijk binnen, 1-2.

Na rust werd de druk nog eens opgevoerd door Woudia, Nick en Job werden meerdere keren diep gestuurd en voorzet na voorzet belandde gevaarlijk voor het doel. Alle verdedigers van Woudia wonnen hun persoonlijke duels maar na een schermutseling in de 16 meter kreeg Dynamo uit het niets weer een penalty van de scheidsrechter. De leidsman was in vorm van de gele kaarten werden over en weer ook uitgedeeld deze wedstrijd. Nu stond er een andere speler achter de bal hij schoot in dezelfde hoek en weer lag daar Rick Manshanden die de bal stopte.

Woudia bleef aandringen en na een aantal passes vanaf links kwam de bal voor de voeten van Lars. Zijn dribbel leek uit te komen op een voorzet, maar hij schoot de bal hard op doel. De keeper die had gegokt op een voorzet stond uit positie en de bal vloog in het net, 2-2.
Dynamo leek verslagen en Woudia drukte door, Lars pikte een afvallende bal op en dribbelde het zestien meter gebied in. Hij kapte de verdediger uit en werd door diezelfde verdediger onderuit gehaald, penalty! Maar net als bij de vorige penalty’s eiste de keeper de hoofdrol op. Lars schoot te zacht door het midden en de keeper redde met zijn voet. Een hele grote mogelijkheid voor Woudia om de drie punten binnen te halen ging verloren. De scheidsrechter bleef rustig doorgaan met het uitdelen van kaarten. Zo kreeg een speler van Dynamo zijn tweede gele kaart wegens praten. Dat gaf Woudia de mogelijkheid om alsnog voor de drie punten te gaan. Maar de krachten vloeide langzaam weg en op een paar gevaarlijke momenten na kon Woudia de laatste minuten weinig meer doen. Dynamo kreeg nog een grote kans maar zag deze naast gaan.

Al met al een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwers, beide ploegen keken met gemengde gevoelens terug op een wedstrijd waarin drie penalty’s werden gemist. Zondag speelt Woudia de drechterlandse derby tegen SC Spirit 30. De voorbeschouwing op dit duel vindt u morgen online op de website.